Wieprz szynka

Szynka

Plastry mięsa z szynki mają ciemnoróżową barwę oraz nieznaczny przerost tłuszczowy. Mięso jest zwarte, jędrne, lekko twarde. Powierzchnia mięsa jest gładka i błyszcząca. Mięso doskonale sprawdza się w daniach smażonych, duszonych, pieczonych oraz grillowanych. Przygotowuje się z nich smaczne zrazy, befsztyk, bitki, steki, sznycel oraz kotlety panierowane.
 
Mięso mielone z szynki ma ciemnoróżową barwę, jest soczyste, delikatne i kruche. Skupiska tłuszczu są mało widoczne. Mięso ma wszechstronne zastosowanie w kulinariach, doskonale nadaję się do dań duszonych oraz smażonych. Przygotowuje się z niego smaczne kotlety mielone, pulpety, klopsy, gołąbki, tatar, spaghetti, lasagne oraz szaszłyki.
 
Mięso gulaszowe z szynki ma ciemnoróżową barwę, jest miękkie, zwarte i soczyste. Powierzchnia mięsa jest gładka i lekko wilgotna. Mięso ma wszechstronne zastosowanie w kulinariach, doskonale nadaje się do duszenia oraz smażenia. Przyrządza się z niego gulasz, boeuf Strogonow, szaszłyki oraz Ragoût.
 
wieprz13szynka
wieprz14szynka
wieprz15szynka
wieprz16szynka