wolowe caly

Wołowina to szlachetny gatunek mięsa, łatwo rozpoznawalny ze względu na strukturę i kolor mięsa oraz oczywiście smak. Jedno z najwartościowszych odżywczo mięs. Wołowina ma średni poziom zawartości tłuszczu oraz wysoka zawartość dobrze przyswajalnego białka. Jest jednym z głównych źródeł witaminy B12, nie występującej w produktach roślinnych oraz B1 i B6. Wołowina to również bogate źródło fosforu, żelaza oraz cynku. Cynk jest ważny dla kobiet w ciąży i karmiących.

wolowina09karczek
wolowina13rosbratel
wolowina06antrykot
wolowina07antrykot
wolowina04rosbef
wolowina05rosbef
wolowina01poledwica
wolowina03ligawa
wolowina02udziec
wolowina08lopatka
wolowina10polcyganska
wolowina11golen
wolowina12policzki
wolowina14baweta
wolowina15szponder
wolowina16ogony
wolowina17flak
wolowina18kosci
wolowina19loj
wolowina20watroba
wolowina21ozory
wolowina22serca