Wieprz podgardle

Żeberka paski najwyższej jakości mają delikatne mięso. Charakteryzują się niewielkim przerostem tłuszczowym i są jasnoróżowego koloru z widocznymi białymi błonami. Doskonale nadają się do smażenia, duszenia, pieczenia lub grillowania. Przygotowuje się z nich żeberka duszone, żeberka smażone, żeberka wędzone, żeberka pieczone, żeberka grillowane, żur, dodaje się je również pokrojone na mniejsze kawałki do bigosu i zup.
 
Żeberka mostki obrasta delikatne jasnoróżowe mięso. Mają one niewielki przerost tłuszczowy i delikatną błonę. Mostki są zazwyczaj mniejsze niż płaty. Doskonale nadają się do smażenia, duszenia, pieczenia oraz grillowania. Przygotowuje się z nich żeberka duszone, żeberka smażone, żeberka wędzone, żeberka pieczone, żeberka grillowane, żeberka barbecue, pokrojone na mniejsze kawałki dodaje się do żuru, bigosu oraz zup.
 
Żeberka w formie płatów mają delikatne mięso. Żeberka najwyższej jakości mają niewielki przerost tłuszczowy i są jasnoróżowego koloru. Doskonale nadają się do smażenia, duszenia, pieczenia oraz grillowania. Przygotowuje się z nich żeberka duszone, żeberka smażone, żeberka wędzone, żeberka pieczone, żeberka grillowane, dodaje do żuru, bigosu i zup.

 
wieprz20zeberkaextra
wieprz21zeberkapaski
wieprz22zeberkamostki